Media älskar dramaturgi

Förra EU-valet då fick Piratpartiet en stor skjuts av Pirate Bay-rättegången. Dramaturgin var lagd och valet 2009 kunde börja, media hade fått något att skriva om. Piratpartiet har levererat massor av det vi lovade att vi skulle göra och vi har den mest frågvisa parlamentarikern av dem alla, Amelia Andersdotter är den som vågar skriftligen ställa mest frågor som kan vara obekväma av alla svenska ledamöter i parlamentet. Christian Engström har också gjort fantastiskt jobb i och med att han är på god väg att få fildelningen accepterad, men för att Piratpartiet skall kunna fortsätta med sitt arbete måste vi få röster igen!
Detta EU-valet har media återigen fått en underdog i sikte, Femistiskt Initiativ, en ny dramaturgi är lagd och Piratpartiet nämns knappt alls eller utesluts ifrån debatter på TV. Då man på TV4 skall ha EU-debatt då struntar Alliansen i att komma och debatten ställs in.
Våra parlamentariker har gjort ett fantastiskt jobb och via bloggar och Twitter och mail är de anträffbara i fullständig transparens vad de pysslar med och rapporterar ifrån insidan exakt vad som händer. Vi i Piratpartiet är ett EU-kritiskt parti, men vi anser till skillnad ifrån Sverigedemokraterna att det är bättre att vara på insidan och förändra.
Vi är det enda parti som nästa mandatperiod, vill strata en process som i grund och botten skall resultera i ett helt nytt fördrag som skall ersätta de andra fördragen (grunden för EU) som folk skall förstå och folkomrösta om.
Valet till EU-parlamentets handlar om större frågor än skola vård och omsorg, då man väljer till EU så måste man undvika att tänka i Riksdagspolitik och Kommunalpolitik. EU är en helt annan dimension som bestämmer om mycket större saker, där är Piratpartiet genom sin grundläggande syn på transparens det bästa partiet i EU och vi vill se till att EU är ditt EU och inte de stora lobbyisternas och multinationella företagens EU.
Vi vill verka för att HBTQ-flyktingar skall ha en trygg grund i EU och en politik där samtliga länder i EU tar ett kollektivt humant ansvar för flyktingar.
Vi vill inom miljöpolitiken se till att befria kunskap som låses inne p.g.a. patentlagstiftningen som finns idag. Vi vill reformera den så kunskap finns fritt tillgängligt, vi vet idag att vurmen för patent och att det är ett måste för innovation är kraftig överdriven av lobbyister för att låsa inne kunskap. Vi vill befria den och göra den tillgänglig för alla.
Vi vill inom integritetssfären se till att Internet är ett verktyg som vanliga människor kan använda i förtroende för sin vardagliga kommunaktion, att internet och telefoni övervakas så att folk inte vågar ringa eller skicka e-post till advokater, läkare bland annat är oacceptabelt. Framtidens värld kräver fr kommunikation.

Flattr this!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *