#PPEU och Bryssel

Skriver detta i Bryssel, vilken resa det har varit. Piratpartiet har ifrån 2006 i Sverige nu definitivt blivit en starkare global rörelse än någonsin. Vi bildade igår ett Europeiskt Piratparti och jag och många andra pirater ifrån hela Europa var där.

Vår berättelse om världen är att vi anser att Internet är en demokratisk rättighet och de stater och organisationer som terroriserar och vill massavlyssna och massövervaka Internet är ett hot mot oss och våra barns och deras barns framtid.

Jag fick träffa bland annat Jacob Appelbaum, en journalist ifrån USA som p.g.a. hans kritiska artiklar emot USA och NSA nu tvingas leva i exil för att han med Edward Snowdens dokument visat världen hur NSA lyckats nästla sig in överallt och förstöra Internet och datorer.

Vi måste nu fundera på vilken värld vi vill ha. Utvecklingen rasar och EU idag inför mer och mer lagar som är helt vansinniga, vi kan vände detta. Men p.g.a. sovande media och en dåligt insatt befolkning så riskerar massövervakningen att vinna, detta får aldrig hända!

EU-kommissionen har i veckorna i sann demokratisk anda fått information och yttrande ifrån Europa vad vi anser om problemen med upphovsrätt idag, den största skandalen är nu om de inte tar dessa åsikter på allvar och bara ignorerar dem.

Till Europeiska Piratpartiets ordförande valdes Amelia Andersdotter, hon kommer göra ett fantastiskt jobb. Dessutom kommer vi föreslå att Amelia Andersdotter och Peter Sunde (grundare av Pirate Bay) skall in i EU-kommissionen.

Flattr this!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *