Datalagringsdirektivets nivåer sänks!!

För då övervakning(s) ivraren Thomas Bodström i EU drev igenom Datalagringsdirektivet så var det för att som han ljög hela tiden att det skulle användas för grov organiserad brottslighet. Nu gå Alliansen ut med det som jag faktiskt hela tiden anade, direktivet skulle användas för andra typer av brottslighet för att även exempelvis kunna jaga fildelare.  Är jag förvånad, nej, ärligt talat, makten talar INTE för folket. Återigen har man utnyttjat valet 2010 på ett vidrigt sätt och folk har gått på alliansens och de rödgrönas och Sverigedemokraternas propaganda. Jag bli så trött! Jag speglar också PM som läckt ifrån Justitiedepartement som just visar att man vill sänka alla nivåer av krav för att få ut persondata med datalagringsdirektivet. Jag har kopierat denna ifrån Rick Falkvinge. Länken är här, Tydligen har ett förslag till om polisens tillgång till personuppgifter kommit upp nu på Regeringens hemsida.

”As democracy is perfected, the office of President represents, more and more closely, the inner soul of the people. On some great and glorious day the plain folks of the land will reach their heart’s desire at last and the White House will be adorned by a downright moron.”—H.L. Mencken, The Baltimore Evening Sun, July 26, 1920

”Eftersom demokratin är fulländad,  så kommer posten som president representera, mer och mer den inre själen av folket. En stor och härlig dag kommer det enkla folket i landet att nå sitt hjärtas önskan äntligen och Vita huset kommer prydas av en regelrätt idiot. ”

De hetaste trenderna på knuff.se just nu är desperate housewives anna anka cougar town paradise hotel maria wetterstrand manchester united premier league så vad kan man förvänta sig? Ett folk som givit upp, eller ett folk som inte bryr sig, som skriver om celebritismens gudar och gudinnor?

Vi är där nu, eller farligt nära, då riksdagen pryds av idioter som vill köra demokratin åt helvete! Det handlar inte längre om att få ut data då GROV brottslighet nu har begåtts, det handlar nu om all brottslighet. Som Christoffer Kullenberg skriver

”Om nu detta kan komma att gälla även för ringa bötesbrott, då har vi en ganska jobbig situation. Även om detta måste analyseras juridiskt, finns det stort utrymme för missbruk. Låt säga att jag är i samma kvarter som ett snatteri – ska min position då kunna hämtas ut? Är alla i kvarteret misstänkta?”

Detta handlar om att hela ens privatliv i princip alltid är i fara!

—— Uppdaterat

Nu drar Beatrice Ask fram (vi måste skydda barnen)-kortet och försöker döda debatten

————————————

———Uppdaterat 2

Rick Falkvinge på SVT Debatt

Oscar Swarts om att Cecila Malmström bekänner färg bland annat att fildelare och andra småbrott skall kunna jagas effektivare.

———– Uppdaterat 3

Nu har Aftonbladet tagit bort sin artikel http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article8025973.ab dock finns ledaren kvar än så länge.

————- Uppdaterat 4

Nu ger sig Karl Sigfrid in i debatten, frågan är varför? Han kommer ju riskera att bli partipiskad av Moderaterna och spankad av de övriga i Alliansen. Glöm inte regeringsdugligheten *obs ironin*

——–Uppdaterat 5

Anna Troberg i debatt på Aftonbladet

Piratpartiet press, Anders S Lindbäck, SvD, SVT, Aftonbladet, Klamberg, Kristoffer Forsgren, Nyheter om Internet, Tommy K Johansson, Leffe45, Tehbloggblogg, Anna Troberg, Torbjörn Jerlerup, Intensifier (Christoffer Kullenberg), Fredriks Blogg, Rick Falkvinge, Camilla Lindberg (Folkhjälte och diva, men inte ledamot), Mikael Nilsson (MiNimaliteter) , DN, SR, Scaber Nestor, Henry Rouhivuori, Jens Holm, SVT2, Aftonbladet, HAX (Henrik Alexandersson), Scaber Nestor 2, Full Mental Straightjacket, Opassande, Markus (Lakes lakonismer), Isak Gerson, Kristianstadsbladet, Emil Isberg, Farmor Gun

Flattr this!

14 reaktion på “Datalagringsdirektivets nivåer sänks!!

 1. Bo

  Demokrati != bryta mot lagen bara för att vi känner för det. Bara för att en majoritet kör för fort betyder det inte att lagen om fortkörning är odemokratisk, etc.

 2. Pingback: Fildelning skall stoppas med datalagringsdirektivet | Anders S Lindbäck @ Kunskapssamhället

 3. Pingback: Och DÄR fick Datalagringsdirektivet nya huggtänder av Beatrice Ask | Anna Troberg

 4. Pingback: Tehbloggblogg » Vad är det som händer?

 5. Pingback: Datalagring på steroider riktas även mot fildelning | Rick Falkvinge (PP)

 6. Pingback: Datalagringen används för att jaga svenssons | Henry Rouhivuori

 7. Pingback: God morgon och välkommen till polisstaten « Full Mental Straightjacket

 8. Pingback: Datalagringsdirektivet används mot fildelare | Fildelning

 9. Pingback: Klarhet efter klarhet « Stenskott

 10. Pingback: SVERIGE UT UR EU! | Nemokrati

 11. Pingback: Datalagring i praktiken « infallsvinkel

 12. Thomas Tvivlaren

  @Bo: ”Demokrati != bryta mot lagen bara för att vi känner för det. Bara för att en majoritet kör för fort betyder det inte att lagen om fortkörning är odemokratisk, etc.”

  Struntprat och typiskt lobbyisttrams!

  Bara för att majoriteten kör för fort innebär inte det att majoriteten anser att det är bra med fri farthållning. Nu hävdar jag å andra sidan att majoriteten inte alls kör för fort så det där argumentet håller inte på någon punkt.

  Vad gäller fildelningen så finns det en mycket stor grupp människor, säkerligen en majoritet inom några år, som inte bara fildelar utan även anser att det är BRA med fri fildelning för privat bruk.

  Som om inte detta räckte så är det en teknisk omöjlighet att stoppa fildelningen. Det som krävs för att lyckas med detta är nämligen att först och främst ”stänga av” Internet och även förbjuda i princip all utveckling/produktion av modern digitalteknik, dvs minnen, datorer, telefoner, ”smartphones” etc.

  Vi måste istället vända på kuttingen helt och kräva ansvar. Vilken förbannad rätt anser sig upphovsrättsindustrin ha att ingripa i en de facto allmänning som Internet? De kan nyttja nätet med förbehållet att de kan respektera det.

 13. Thomas Tvivlaren

  Minnet är dessvärre kort…men det är ändå värt att påpeka att den enda demokratiska röst som givits vår nuvarande regim är baserat på det Reinfeldt ljög om innan valet 2006: ”Vi kan ju inte jaga en hel ungdomsgeneration…”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *