Stort tillslag mot fildelare rapporterar SR

Ett stort fildelningstillslag sker just nu i Sverige och som berör hela Europa.
Polisen gör tillslag i PRQ:s lokaler i Solna, där bland annat The Pirate Bays servrar stod vid den stora razzian 2006.

I dag finns Wikileaks servrar där. Åklagarna är vill inte säga något i nuläget men bekräftar att det är ett fildelningstillslag och väntas komma ut med pressmedelande inom en timme.

Jag bara undrar om polisen vill att Piratpartiet skall komma in i riksdagen? Det är nästan som om vi borde tacka och ta emot.

Eller är det som Scaber Nestor skriver att man är ute efter Wikileaks servrar?

Uppdaterat———-

Man var tydligen enligt PRQ:s chef Mikael Viborg inte ute efter Wikileaks servrar, man gjorde inga tillslag denna gången och tog halva deras serverpark som man gjorde vid The Pirate Bay razzian.

Uppdaterat två——-

Instämmer helt i det som står på Piratpartiets presscentersida

– Tolv dagar före valet ser vi hur mycket Reinfeldts vallöfte att inte kriminalisera en hel generation var värt, säger Rick Falkvinge, partiledare för Piratpartiet. Det var exakt det här Alliansen lovade dyrt och heligt att inte göra. Det visar också att de är helt opålitliga i informationspolitiska frågor i detta val.

Uppdaterat tre———

Städer invovlerad enligt Sydsvenskan är Solna, Umeå, Eskilstuna, Stockholm och Malmö.

Uppdaterat fyra——-

Ifrån SVT

I tillslagen i Sverige ha flera datorer och servrar tagits i beslag för fortsatt utredning.
Hittills har fyra svenskar delgivits misstanke om olovlig fildelning efter morgonens tillslag, uppger kammaråklagare Fredrik Ingblad.
Han utesluter inte att det kan bli aktuellt med att fler personer delges misstanke.

Uppdaterat fem——————————

Christoffer Kullenberg skriver idag på brännpunkt på SvD

Det är av yttersta vikt att vi ger internet det skydd det förtjänar. Annars riskerar vi att stjälpa vår yttrandefrihetstradition på något så trivialt som en underhållningsindustri. Det skriver Christopher Kullenberg, nätaktivist och doktorand i vetenskapsteori vid Göteborgs universitet”

Mer på http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=3989392 också på SVT http://svt.se/2.22620/1.2136263/polisrazzia_mot_wikilekas_webbhotell?lid=senasteNytt_675672&lpos=rubrik_2136263, SvD http://www.svd.se/nyheter/inrikes/polistillslag-mot-fildelare_5270115.svd, Aftonbladet http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7739637.ab, DN http://www.dn.se/nyheter/sverige/polistillslag-mot-fildelare-1.1166154, SVT2 http://svt.se/2.22620/1.2136263/polisrazzia_mot_webbhotell, Piratpartiet presscenter, http://press.piratpartiet.se/2010/09/07/piratpartiet-kritiserar-pagaende-polisrazzia/, Expressen http://www.expressen.se/nyheter/1.2125547/polisen-slog-till-mot-webbhotell-dar-wikileaks-servrar-finns, Sydsvenskan http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1231443/Polistillslag-mot-fildelare.html SVT3 http://svt.se/2.22620/1.2136263/polisrazzia_mot_webbhotell SVT4 http://svt.se/2.27170/1.2136632/polisrazzia_mot_piratnatverket_scenen

Bloggar: Full Mental Straightjacket, Henrik Alexandersson, Soundness, Kulturbloggen, Stefan Flod, Christian Engström, Anna Troberg, Satmaran, Gothbarbie, Mary Jensen, Free Thinking , Farmor Gun, Polisstaten

Flattr this!

5 reaktion på “Stort tillslag mot fildelare rapporterar SR

 1. Anonym Fegis

  ”Jag bara undrar om polisen vill att Piratpartiet skall komma in i riksdagen? Det är nästan som om vi borde tacka och ta emot.”

  Tråkig motfråga: Handlar det om en tjänst som stora delar av Sveriges befolkning använder och saknar om den försvinner, eller om en privat fildelargrupp på några hundra personer i världen?

  Om det är det senare, och ingen utanför den innersta kretsen märker att den är borta, blir det nog inget TPB-ramaskri.

 2. Bengt

  Detta är bara mörkläggning, man låtsas jaga fildelare och beslagtar Wikileaks servrar. Som grädde på moset jagar man fildelare åt den amerikanska underhållningsindustrin.

  Det finns bara en chans för Wikileaks, släpp resten av USA-materialet nu. Annars blir det mer än anklagelser för våldtäkt och beslagtagna servrar.

  Gå och rösta.

 3. u

  helt klart.
  Motståndarlaget Anti-piraterna gör en massiv offensiv, bara för oss att
  försöka ta bollen, dvs synas i gammel-media. Och kontra in enkla bollar,
  dvs komma in i riksdagen.

 4. Pingback: Eftervalsanalys del 2: Politik och framtidvisioner « Sverige är inte världens navel!

 5. Pingback: Ny razzia | Alienus Visuals Blog

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *