Jag har alltid varit skeptisk mot att handla online men allt har förändrats i och med GPDR, den nya dataskyddsförordningen. Det betyder att information inte kan spridas hur som helst vilket gör att jag känner mig tryggare i att handla mina saker på nätet. Min son Pontus är besatt av sin epa-traktor och har många (och dyra) planer på hur denna ska utrustas med diverse högtalarsystem och baslådor. Så när det var hans födelsedag så kunde jag ju inte göra annat än att köpa ett par efterlängtade blixtljus till honom och hans epa. Jag har ju förstått det som så att dessa lampor egentligen inte fyller någon funktion för just min son i och med att han inte arbetar inom vägarbeten, men han har tjatat om dessa ljus och hur coolt det kommer vara när de lyser upp i natten.

Sagt och gjort: jag hittade en butik som heter Ljusgiganten som hade ett stort utbud av fordonsbelysning, däribland blixtljus. Jag klickade hem två stycken mindre men som enligt hemsidan även kom med en mångårig garantitid (vilket är tur, för jag litar inte på den där epa-föraren än).

Han blev lika glad när han öppnade paketet med blixtljusen som jag blev när jag fick hem min nya spinningcykel förra veckan. Så nu sitter de monterade, och min son flyger fram som en blinkande stjärna i natten.

Jag anser att det är viktigt med integritet på nätet. Vi diskuterar flitigt hur vi ska bete oss när vi ger oss ute på the “world wide web” men tyvärr händer det allt för ofta att ämnet integritet hamnar i skymundan. Det finns gott om fallgropar och jag hoppas innerligt att folk vaknar upp och inser att vi bör ta detta mer på allvar. På denna sida kommer jag att skriva om olika ämnen som berör dig som individ men det kommer att blandas ihop med personliga inlägg för att det inte ska bli för enformigt. För dig som vill veta mer om ämnet och hur du skyddar din identitet så tycker jag du ska läsa artikeln hos pcföralla genom att klicka här.