Nu börjar man att försöka ändamålsglida IPRED-lagen, varning för IFPI!

Nu börjar IFPI att försöka ändamålsglida IPRED-lagen.  Vi kan läsa på SVD och SVT om detta, nu vill man försöka sätta dit vanliga fildelare, inte det som man lobbade igenom skitlagen med som argumentet nämligen att den skulle användas mot ”grov fildelning” och ”folk som tjänar pengar på fildelningen”.  Att detta skulle komma var väntat och nu är ändamålsglidningen av IPRED-lagen redan här.

Flattr this!

5 reaktion på “Nu börjar man att försöka ändamålsglida IPRED-lagen, varning för IFPI!

 1. Henke

  Detta är så otroligt sjukt! Egentligen borde man försöka hitta en lista på alla de som jobbar på Antipiratbyrån och sedan kolla upp vad som laddas hem till deras privata datorer och sedan stämmer man skiten ur dom med! Jag kan lova att även deras barn inte har rent mjöl i påsen och lagarna ska väl gälla alla, eller? 😉

 2. Pingback: Vem som helst kan riskera fängelstraff och grova böter för fildelning » Mattias Andersson

 3. Pingback: Rick Falkvinge (PP) » Skivbranschen bryter löften och visar dubbelmoral

 4. SBJ

  Knappast förvånande, oavsett vad som hävdats, så är hela syftet med IPRED att stödja upphovsmaffians nya affärsmodell. Utpressning och terrorism. Fast med tanke på IFPI’s balkgrund, så kan det väl knappast sägas vara en direkt ny affärsmodell för dom.

 5. Tor

  Det står ju i propositionen att all form av uppladdning ska anses utgöra ”kommersiell skala” och därmed omfattas av Ipred-bestämmelserna. Så det är knappast någon överraskning eller ändamålsglidning. Ändamålet har varit tydligt hela tiden som jag ser det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *