Låt oss svärma fram ett upprop mot FRA-lagen

Detta är bråttom att vi får igång detta, men vi måste innan den 1 december försöka göra ett upprop mot FRA-lagen där vi återigen inbjuder tidningar och media och andra organisationer i kampen mot FRA-lagen. Jag har inspirerats av Oscar Swartz på Texplorer.

Som pirater i Piratpartiet gör vi en inbjudan till alla tidningar och media och organisationer politiska som icke politiska i http://etherpad.com/mailmotfralagen  då detta är gjort diskuterar PL och Styrelsen snabbt hur vi gör med uppropet som vi  kommer fram till i http://etherpad.com/mailadressermotfra där vi samlar alla adresser som skall mailas. Detta görs via en officiell pressrelease. Detta måste helstgöras nu denna veckan och vara klart tills mitten av nästa vecka (vecka 47). 

 Jag tänker så här

 Det som vi alla kan enas kring är att bevara brevhemligheten, och källskyddet i media. Utan den är vårt fria öppna demokratiska samhälle bara en yta utan innehåll. Det är dags att återigen göra en kraftansträngning och protestera mot FRA, den 1 december kopplas kablarna in men kanske kan vi hindra detta om alla tidningar i stil med Isak Dawit kampanjen går ut och kräver att lagen stoppas. Men då måste vi övertyga alla de stora tidningarna och kvällstidningarna att gå med, detta är ett hästjobb, men det kan gå. Om vi alla, både partier som är emot och ungdomsförbund som är emot och media kan gå ut i en gemensam massiv kampanj mot FRA-lagen helst samma dag, eller samma vecka. Då kan kanske något hända. I bästa fall kan FRA-lagen kanske i detta massiva motstånd bli en valfråga.

Vi måste i alla fall försöka! Detta kanske inte är perfekt, men i alla fall en sista försök innan kablarna kopplas in att försöka hejda detta och bättre än att bara passivt sitta och titta på då det händer. Feedback nu tack!

Flattr this!

11 reaktion på “Låt oss svärma fram ett upprop mot FRA-lagen

 1. Oscar Swartz

  Hej Daniel, det är härligt med folk som vill hugga i. Jag lade nu ut en postning om vad jag tror man skall lägga energin på och hur man faktiskt skulle kunna åstadkomma legal aktivism som gör att inkopplingen av stor trafik kan förhalas tills Piratpartiet kommit in i riksdagen och får fram ett upprivande av lagen.

 2. Pingback: Kampanj mot Telia… Så här! « infallsvinkel

 3. Pingback: Skribenten » Blog Archive » Regeringen vill utvidga FRA

 4. Pingback: Upprop: Telia – pröva FRA-lagen inför domstol. : Åsiktskanonen

 5. Pingback: Uppmaning till Telia – ta FRA-lagen till domstol « Piratpartisten

 6. Pingback: Rick Falkvinge (PP) » I morgon upphör brevhemligheten

 7. Pingback: Riksdagskandidat mot FRA – del 2 | Oscar Fredriksson (C)

 8. Pingback: Kverulant.se » Blog Archive » Sorgband

 9. Pingback: 091201 Klockorna står still | Dexion

 10. Pingback: Jesper Berglund » Sidarkiv » Sorgband

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *